Hyppää sisältöön
Tuotteet
Fetajuurespasta

Viisi reseptiä satokauden juureksista

Kumppanimme @miialafi on koonnut sinulle viisi loppusyksyyn sopivaa juuresreseptiä, joissa hyödynnetään edullisia ja maukkaita juureksia. Näiden reseptien avulla valmistat herkullisia aterioita tutuista raaka-aineista hieman uudella tavalla. Klikkaa alta tarvittavat raaka-aineet suoraan ostoskoriisi!

Panang curry juureksilla

Ainekset:

  • 1 pieni bataatti
  • 100 g palsternakkaa
  • 1 punasipuli
  • 400 ml panang-ateriakastiketta
  • 300 g kanan fileesuikaleita
  • currya
  • öljyä

Valmistus: Kuori ja kuutioi juurekset sekä sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää joukkoon ateriakastike ja keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsyneet. Paista kanan fileesuikaleet ja mausta kevyesti currylla. Lisää kanat curryn joukkoon ja sekoita. Tarjoile panang curry riisin tai nuudeleiden kanssa.

Panang curry juureksilla

Feta-juurespasta

Ainekset:

  • 200 g porkkanaa
  • 150 g palsternakkaa
  • 200 g lanttua
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 150 g fetajuustoa
  • oliiviöljyä
  • 2 tl kuivattua rosmariinia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 300 g spagettia

Valmistus: Kuori ja kuutioi juurekset sekä sipulit. Levitä ne uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä sekä mausteet. Asettele fetajuustopala juuresten päälle. Kypsennä 200 °C uunissa noin 30 minuuttia, juureskuutioiden koosta riippuen. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Survo kypsät juurekset ja fetajuusto sauvasekoittimella tai blenderissä, lisää joukkoon tilkka pastan keitinvettä. Sekoita kastike kypsän, valutetun spagetin joukkoon.

Fetajuurespasta

Juurespyörykät

Ohjeesta noin 25 pyörykkää.

Ainekset:

  • 300 g porkkanaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 1 pkt punaisia linssejä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl currya

Valmistus: Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi. Survo sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi huuhdotut linssit, kananmuna, korppujauhot ja mausteet. Sekoita joukkoon juusto- ja juuresraasteet. Muotoile massasta pyöryköitä uunipellille kevyesti puristamalla. Kypsennä pyöryköitä 200 °C uunissa noin 20 minuuttia.uunissa noin 20 minuuttia.

Juurespyörykät

Jouluostokset sukkelasti sovelluksella

S-kaupat-sovelluksella teet joulun ruokaostokset tuossa tuokiossa! Tee tilaus ja saat varattua itsellesi mieluisimman toimitusajan. Lisää tuotteita kätevästi aina kun mieleesi juolahtaa jotakin jouluksi ostettavaa.

Download on the App Store Badge FI RGB blk 100217 1 google-play-badge 1

Lanttu-halloumipihvit

Ohjeesta noin 12 pihviä.

Ainekset:

  • 400 g lanttua
  • 1 pkt halloumia
  • 3 kananmunaa
  • 3/4 dl korppujauhoja
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistus: Kuori lanttu ja raasta hienoksi. Raasta myös halloumi. Sekoita kananmunat, korppujauhot ja mausteet keskenään, ja yhdistä seos raasteiden joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi ja muotoile pihveiksi uunipellille. Kypsennä 225 °C uunissa noin 20 minuuttia.

Lanttu-halloumipihvit

Juuresranskalaiset

Ainekset:

  • 150 g porkkanaa
  • 150 g palsternakkaa
  • 150 g naurista
  • oliiviöljyä
  • paprikajauhetta
  • valkosipulijauhetta
  • suolaa, juustoraastetta
  • 1 pkt pekonia
  • ranskankermaa

Valmistus: Kuori ja leikkaa juurekset ranskalaisten muotoon. Sekoita kulhossa juuresranskalaisiin oliiviöljyä ja mausteita. Levitä uunipellille ja paista 200 °C uunissa 20 minuuttia. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Paista pekoni pannulla rapeaksi ja murustele juuresranskalaisten päälle ennen tarjoilua. Tarjoile ranskankerman kera.

Juuresranskalaiset